AFDELING: Zaanstad e.o.

Welkom

Welkom op onze pagina van de NBV

Onze vereniging

De imkervereniging Zaanstreek stelt zich ten doel om zoveel mogelijk Zaanse imkers aan onze vereniging te binden. Zo hebben we elke maand op de eerste zaterdag een praatochtend van 9:30 tot 11:00 in de heemtuin van  Zaandam in de werkplaats van Jeroen, de beheerder. Vooral beginnende imkers maken hier dankbaar gebruik van. Imker zijn betekent voor ons: dicht bij de natuur staan, je verwonderen over de mysteries van het bijenvolk en trots zijn op een potje honing. Lid zijn van onze vereniging geeft je de kans ervaringen uit te wisselen met collega imkers en ondersteuning tekrijgen als je dat wilt. De Zaanse vereniging maakt deel uit van de landelijke Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV)

In de heemtuin staat ook de verenigingsstal: Jaap Fontijn. Deze man was in vroegere tijden voorzitter en heeft zich sterk gemaakt voor het realiseren van de stal. Aspirant  imkers kunnen hier hun hobby starten. Er is plaats voor 10 kasten.

Jaarlijks bezoeken wij gezamenlijk de bijenmarkt van Midden Beemster.

 

Zwermen 

Als uw een zwerm bijen ziet hangen in uw tuin of op een openbare ruimte.
Kunt uw contacht nemen met .
Peter Oosterhuis 0648756077
Martin Kruideberg 0651927574
Voor meer info ga dan naar https://www.imkerverenigingzaanstreek.nl

 

Samenstelling leden

 

Binnen de vereniging is een educatief medewerker die jaarlijks aan kinderen het honing slingeren demonstreert. Daarnaast leent hij educatieve pakketten uit voor spreekbeurten e.d. Eén lid fungeert als mentor voor de starters. Twee leden werken met top hive kasten. Eén lid heeft meer dan 50 kasten. In totaal zijn 15 leden lid.

 

Historie

 

Uit de oude doos kwam een envelop tevoorschijn met de tekst: ”Jaarverslagen hoofdbestuur vanaf 1928”. De precieze oprichting is helaas onbekend. In 1966 is de bijenstal geschonken door de gemeente. In die tijd was dat landelijk gezien tamelijk ongewoon dat op gemeentelijk niveau zo’n schenking werd gedaan.

 

Wil je ook lid worden om de honingbij te helpen, hulp te krijgen bij je hobby of gewoon je ervaringen te delen meld je dan aan bij onze vereniging. Je bent van harte welkom!

https://www.imkerverenigingzaanstreek.nl

 

 

Contactgegevens

Mail voor vragen gewoon naar mail@imkerverenigingzaanstreek.nl
mail@imkerverenigingzaanstreek.nl
Bekijk de website